NieuwsSpectaculaire perspresentatie 450MT op El Nido

Spectaculaire perspresentatie 450MT op El Nido

CFMOTO's veelzijdige adventure-touring creatie, de 450MT, werd eind 2023 onthuld onder het licht en de schittering van de EICMA show in Milaan, Italië, en kwam deze week in de enthousiaste handen van meer dan 150 media, gasten en distributeurs voor de wereldwijde presentatie van de motorfiets op het eiland El Nido in de Filippijnen.

Het pittoreske Filippijnse eiland vormde de ideale omgeving voor wegen en grindpaden om de verdiensten en sterke punten van de 450MT te ontdekken als motorfiets die de grenzen van het toeren overschrijdt. Net als wat Neil Yang (CFMOTO Sales Director) zei in de openingstoespraak, hoewel de motorfiets in eerste instantie was verschenen voor de enorme menigte die massaal naar de EICMA was gekomen als zijn eerste debuut, is het toch spannend dat in El Nido voor het eerst de gashendels werden opengedraaid en de vele functies en voordelen van de 450MT werden uitgelegd.

Markus Ferch (CFMOTO VP of Sales Europe) en Carles Solsona (CFMOTO Design Director) leidden beiden de presentatie van de 450MT en beantwoordden vragen over hoe de motorfiets prestaties en verwachtingen in het middelzware adventure segment van de markt zal herdefiniëren. Ze spraken ook over het bloeiende internationale profiel van CFMOTO.

"We zijn een van de snelst groeiende powersports-merken," zei de heer Ferch. "Onze bedrijfsprestaties zijn drastisch verbeterd en onze vastberadenheid voor onze visie verdient de meeste eer. Al die jaren hebben we ons ingezet om een wereldwijd powersportmerk van topklasse te worden. We volgen een duidelijke strategie van globalisering, elektrificatie en connectiviteit om dit te bereiken."

"MT, kort voor 'multi-function touring', is onze productlijn voor avontuurlijke motoren," merkte de heer Solsona op. "De 450MT is onze eerste middelgrote adventure bike met sterke off-road rijeigenschappen. Licht, robuust en uitnodigend; deze motorfiets is een naadloze combinatie van een fris ontwerp met geavanceerde technologie. Sinds de lancering van de 650MT, onze eerste MT-fiets in 2016, is de MT line-up goed ontvangen door de markt, dus we zullen deze line-up blijven uitbreiden en meer avonturen creëren voor onze gebruikers wereldwijd."

Voor de rit van 100 km de volgende dag wilde CFMOTO graag onthullen hoe de 450MT een soepele vermogensafgifte en zekerheid biedt en tegelijkertijd een onovertroffen balans tussen gewicht en wendbaarheid. De kern van de motorfiets wordt gevormd door een hoge standaard van functionaliteit die betekent dat elke reis niet ophoudt als de weg eindigt.

De deelnemers werden losgelaten op een vloot van 450MT's rond El Nido, waarbij ongeveer de helft van de route buiten het asfalt en in het element van de motorfiets werd afgelegd: mangrovepaden, bergpassen, veel onverharde oppervlakken en lastig terrein plus veel hoogteverschillen. De groep passeerde populaire plekken zoals Duli Beach en het noordelijke puntje van het eiland Ligad en doorkruiste ook het CFMOTO PARK veldtestgebied (het E-Bahay Nature Adventure Park) met bochten en stoffige paden om de off-road kwaliteiten van de 450MT te testen en te verifiëren dat het model een groot aantal omstandigheden met meedogenloze capaciteiten aankan.

De 450MT vervult een positie als het perfecte 'instapmodel' voor motorrijders die meer willen van een gewone motorfiets. Het model staat meteen aan het begin van CFMOTO's uitgebreide MT adventure touring-lijn met opties voor 650, 700 en 800 (en afgeleiden) cilinderinhoud. Of klanten nu voor het eerst off-road willen rijden en daarvoor een licht, pittig, compleet en betaalbaar pakket nodig hebben of ervaren avonturiers de voorkeur geven aan een meer lichtvoetig, leuk en handelbaar 'ros', de veelzijdigheid van de 450MT zal aan veel eisen voldoen.

De 449cc motor is een parallelle, vloeistofgekoelde DOHC-twin met 270° krukas en levert 44 pk en 44 Nm koppel bij 8500 t/min, afgestemd op de eisen van terreinrijden. Het pittige vermogensgevoel is vooral nuttig bij middelhoge toerentallen en is bereikt door aanpassingen aan de nokkenas, ontstekingshoek en het inlaat-/uitlaatsysteem, terwijl het wordt aangestuurd door BOSCH EFI. De dubbele balansas zorgt voor minimale trillingen door deze responsieve en rasperige motor.

Een goede adventure-tourer moet zich thuis voelen in de specifieke omgevingen maar ook in staat zijn om in een handomdraai te veranderen in een competente allrounder. Het trellis-stijl frame heeft de ideale constructie, stijfheid en geometrie om dit kunstje te flikken. De slanke afmetingen van het chassis helpen bij een drooggewicht van 175 kg. De verstelbare KYB vering (41mm vorken, multilink achterschokdemper, beide met 200mm veerweg) is een betrouwbaar onderdeel van het technische platform voor alle omstandigheden.

De 450MT kan dagenlang over het asfalt rijden, maar de motorfiets moet een afgeronde rijervaring bieden wanneer de rijder moet staan en gebruik moet maken van de 220 mm bodemvrijheid. Allereerst kan de zadelhoogte uit één stuk van 820 mm worden ingesteld op 800 mm (ook met een accessoirezadeloptie voor 850/870 mm). De kruisspaaks lichtmetalen tubeless wielen (21" voor en 18" achter) kunnen tegen een stootje en blijven rollen. De voetsteunen zijn hoog gemonteerd en klaar om te worden afgestraft als dat nodig is: ze maken deel uit van een universele ergonomie die gemak combineert met het gevoel van stevige controle over de voorkant en contact met de 17,5 l brandstoftank en beschermende carrosserie. Het in rallystijl verstelbare windscherm beschermt de rijder en het gebogen TFT-display dat aangeeft of het BOSCH ABS-systeem met twee kanalen is ingeschakeld of niet (schakel het systeem aan de achterkant uit voor glijpartijen en veel drift plezier). Het BOSCH tractiecontrolesysteem is een ander geavanceerd hulpmiddel voor wanneer de omstandigheden een meer maatgevende aanpak aan het stuur vereisen. Grote verstralers, inklapbare spiegels en royaal bemeten handkappen zijn andere knipogen naar het offroadkarakter van de motorfiets.

Het designaspect van de 450 MT stopt niet bij de elegante kleuren en grafische afwerking. Elk paneel en elke centimeter is gevormd om de rijervaring en het contactoppervlak te accentueren. De 450MT laat je onder geen enkele omstandigheid in de steek. De motor zelf is modern en voorbereid op de ontberingen van het rijden. Slimme connectiviteit wordt geleverd door de gratis CFMOTO RIDE app die altijd en overal systeemanalyses doorgeeft (kilometrage, acceleratie, bochtenwerk. Herinneringen, OTA-updates en nog veel meer is mogelijk met slechts een paar vingerbewegingen.

Na de rondrit op El Nido was de internationale media bijzonder lovend over het rijgedrag en de instellingen van de 450MT; de manier waarop de motor over rotsachtig terrein manoeuvreerde en zelfs door kleine waterdoorsteken! De ergonomie werd geprezen vanwege het compromis tussen comfort en acute controle als het wat ruiger werd.

De lancering van de 450MT op El Nido was een toepasselijke locatie voor een motorfiets die zijn weerga niet kent en van alle markten thuis is. Of rijders nu willen cruisen, verkennen of zwerven, CFMOTO heeft een motor geleverd die zijn omgeving meester is en, wat nog belangrijker is, een motorfiets die emoties opwekt.

Over CFMOTO

CFMOTO, nu 35 jaar oud, is een van 's werelds grootste fabrikanten in de twee- en vierwielige ATV-industrie (het best verkopende ORV-merk in Europa) met meer dan 3000 dealers over de hele wereld in meer dan 100 landen. CFMOTO heeft meer dan 5500 medewerkers en specialisten in dienst met vestigingen in Thailand, de VS, Europa en Mexico en meer dan 1 miljoen gebruikers verspreid over de continenten. Het motorfietsenportfolio van CFMOTO is de afgelopen tien jaar aanzienlijk gegroeid met machines in verschillende sectoren. Het bedrijf heeft een productiecapaciteit van respectievelijk meer dan 240.000 motorfietsen en vierwielers per jaar, evenals meer dan 100.000 elektrische voertuigen via submerk ZEEHO.

© Wowart