NieuwsEerste Red Dot Award voor CFMOTO

Eerste Red Dot Award voor CFMOTO

Het vlaggenschip van de NK-serie van CFMOTO heeft de “Red Dot Award: Product Design 2024” gewonnen voor zijn Cut The Edge ontwerp. Het is de eerste keer dat een Chinees merk wint met een ICE-motorfiets met grote cilinderinhoud.

CFMOTO kondigt met trots aan dat de 800NK de “Red Dot Award: Product Design 2024” in de categorie Motorcycle Design gewonnen heeft. De “Red Dot Award” is één van de beroemdste designprijzen die sinds 1955 duizenden producten van over de hele wereld evalueert. Om de prijs te ontvangen in het jaar van de 35e verjaardag maakt het in Hangzhou gevestigde bedrijf nog trotser op dit resultaat. CFMOTO is het eerste Chinese merk dat de “Red Dot Award: Product Design” met een ICE-motorfiets met grote cilinderinhoud in de wacht sleept.

De 800NK is een wereldwijd product dat door zijn iconische vormen het hart van vele liefhebbers over de hele wereld heeft veroverd, evenals de aandacht van de Red Dot jury. Het vlaggenschip van de NK-familie markeerde een mijlpaal voor CFMOTO: de introductie van een ontwerpfilosofie die nu de richting aangeeft voor alle nieuwe motorfietsen die aan de line-up worden toegevoegd. Met zijn krachtige 799 cc tweecilinder lijnmotor is de 800NK een naked bike met een kenmerkend “Cut The Edge” design, hightech voorzieningen en topprestaties.

Deze prijs is een internationale erkenning voor het CFMOTO Design Team en de R&D afdeling: een bewijs van de toewijding van de ontwerpers en technici gericht op innovatie en het leveren van de beste producten aan klanten. De visie van CFMOTO design is bepaald door de 2-wheels Design Director: Carles Solsona, gevestigd in het CFMOTO Europees R&D Centrum in Italië.

“Het winnen van de prestigieuze Red Dot Award is een geweldig resultaat voor het hele team”, aldus Carles Solsona. “De 800NK is een van de CFMOTO producten die de kernwaarden van ons merk beter belichaamt: design, technologie, prestaties. Deze prestatie is een geweldige manier om de 35e verjaardag van ons bedrijf te vieren, evenals de erkenning van onze inzet en ontwikkeling van onze eigen ontwerpfilosofie bestemd voor een wereldwijde markt.”

De 800NK is in de Benelux leverbaar in twee uitvoeringen, de Sport en de Advanced. Is de Sport al een echte naked in hart en nieren met zijn krachtige 799cc paralleltwin met 95pk en 81Nm, de Advanced doet er nog een schepje bovenop qua uitrusting. Zo is de Advanced onder andere extra uitgerust met quickshifter, stuurdemper, keyless start en een 8” TFT touchscreen dashboard met Apple Carplay. Uiteraard zijn ook deze CFMOTO modellen voorzien van 5 jaar garantie. Prijzen voor de 800NK Sport uitvoering € 8299 (BE) en € 8899 (NL) en de Advanced € 8999 (BE) en € 9999 (NL).

© Wowart