fbpx
NieuwsCFMOTO op Eicma

CFMOTO op Eicma

CFMOTO bevestigt op Eicma dat het hard aan het werk is om als motormerk een plaats aan de top te veroveren. Naar deze nieuwigheden voor 2022 kijken we nu al uit.

Als eerste model van de nieuwe generatie CFMOTO werd eerder dit jaar al de 700CL-X Heritage voorgesteld. Deze neo-retro naked bike werd heel positief onthaald vanwege het door CFMOTO zelf ontwikkelde motorblok, de rijkwaliteiten en de voor zijn klasse zeer complete uitrusting (zoals de cruise control en de adaptieve LED-verlichting). In 2022 volgen nog de Sport- en de Adventure-uitvoering van de 700CL-X.

700CL-X Sport: 

Met de clip-ons, het 17-inch Maxxis-rubber, de wave-type-remschijven en de Brembo Stylema monobloc remklauwen heeft de 700CL-X Sport in vergelijking met de 700CL-X Heritage een duidelijk agressievere houding. Het vele carbon, de monoseat “look”, het stoere windscherm en de ronde bar-end spiegels maken het plaatje af. 

700CL-X Adventure

De 700CL-X combineert een aantal praktische aspecten zoals een hoger stuur, een hoog windscherm en stijlvolle zadeltassen met stoere off road-looks dankzij onder andere de noppenbanden en het onder de kroonplaat gemonteerd spatbord (afbeeldingen nog met standaard spatbord).

De jarenlange en hechte samenwerking tussen CFMOTO en KTM is tot hiertoe vooral operationeel geweest, maar met de 800MT stelt CFMOTO zonder twijfel één van zijn kroonjuwelen voor. De van KTM afkomstige 799cc paralleltwin met 95 pk is verpakt in een stijlvol pakket dat bol staat van technische flair. 

800MT Sport

De standaarduitrusting van de 800MT Sport is al zeer uitgebreid met volledig instelbare KYB-vering, een slipperkoppeling, bochten-ABS, een zeven-inch TFT-scherm met Bluetooth-connectiviteit, cruise control, twee rijmodi, valbeugels, mistlampen en een verstelbaar scherm. 

800MT Touring

De 800MT Touring voegt daar spaakvelgen, een quickshifter, carterbescherming, handkappen en verwarmde zadels en handvatten aan toe. 

Ook het SR C21 prototype, waarvan verder nog geen details bekend zijn, stal de show op Eicma.

© Wowart